Meny – august 2019 

Via innovasjon og respekt for tradisjon bruker vi alternativt mel og levende surdeig som grunnlag for oppskriftene på våre lette og unike artisan-pizzaer.

La Såda
#comeacasatua
Pizza Pasta E Amore

ENTRATA

ASSO DI CUORI  188,- (to personer)
Bruschetta – brød med tomat og basilikum (G)

FANTE DI FIORI  158,-
Insalata – Bladsalat, avokado, gresskarfrø, rakett, Parma skinke, olivenolje

ASSO DI PICCHE  28,- (en person); 48,- (to personer)
Aioli med Focaccia (G E)

PIZZA BIANCA

L’IMPERATRICE  218,-
Mel med tang, Mozzarella Fior di Latte, blanding av sopp, Taleggio ost, persille, hvit trøffelolje (G M)

IL DIAVOLO  218,-
Mozzarella Fior di Latte, Ventricina krydret salami, broccoli, tørket tomat, Pecorino ost, persille (G M)

LA TORRE  218,-
Mel med gurkemeie og chili, tomat, Mozzarella Fior di Latte, ‘Nduja (krydret svinekjøttsalumi fra Calabria), avokado, løk, sopp, cherry tomater, persille (G M)

LA MORTE  218,-
Mozzarella Fior di Latte, Cotto skinke, krydret pølse, blanding av sopp, persille, hvit trøffel, olje (G M)

LA LUNA  198,-
Mel med hemp, Mozzarella Fior di Latte, Gorgonzola, Parmesan, Pecorino, honning, valnøtter (G M N)

IL PAPA  198,-
Mel med hemp, hummus, La Såda tomatsaus, løk, broccoli, dadler, mandler, pepper (G N)

L’APPESO  228,-
Mel med hemp, Mozzarella Fior di Latte, biff kjøtt, Porcini sopp, squash, Pecorino ost, pepper, hvit trøffelolje (G M SE)

PIZZA ROSSO

PIZZA LASAGNA  208,-
Dobbelt lag av pizza med ragu, Fior di Latte Mozzarella, Parmesan, basilikum (G M SE)

IL MATTO  208,-
Tomat, Mozarella Fior di Latte, Cotto skinke, sopp, artisjokker, oliven (G M)

IL MONDO  218,-
Tomat, Mozzarella, Fior di Latte, squash, ruccola, Parma skinke, Parmesan (G M)

IL CARRO  218,-
Mel med bokhvete, tomat, Mozzarella Fior di Latte, krydret pølse, spinat, løk, Parmesan, valnøtter (G M N)

LA STELLA  205,-
Mel med gurkemeie og chili, La Såda tomatsaus, Mozzarella Fior di Latte, Bra Duro ost, artisjokker, pinjekjerner, basilikum, honning (G M N)

IL SOLE  188,-
Mel med tang, tomat, Mozzarella Fior di Latte, artisjokker, aubergine, Pecorino ost, hvitløk, persille (G M)

MARGHERITA  168,-
Tomat, Mozzarella Fior di Latte, basilikum (G M)

ALLERGENER:

G gluten, S skalldyr, E egg, F fisk, P peanøtter, S soya, M melk, N nøtter (mandel, hassel, val, cashew, pekan, para, pistasje), SE selleri, SEN sennep, SES sesam, SK skjell & bløtdyr, L lupin

Er du vegetarianer eller veganer?

Da har du kommet til riktig sted – en av kokkene våre er selv veganer. Vi ønsker at alle skal føle seg hjertelig velkommen på La Såda.

DOLCI – DESSERT

TIRAMISU (E M)   138,-

PANNACOTTA (N M)   98,-

ISKREM (M), SORBET   98,-

NATURLIG FERMENTERT DEIG

For å gjøre pizzaene enda mer autentiske og sunne, bruker vi på La Såda en naturlig gjæret deigkultur som ble startet i Davide Contes hjemby Parabita i Sør-Italia for snart to år siden. Ett eple startet hele prosessen – og nå er denne deigen grunnlaget for alle pizzadeigene på La Såda.

TIPO UNO MEL

Melet vi bruker for pizzaene våre heter «Tipo Uno». Dette melet kommer fra samme korn som vanlig mel, men produksjonen følger en annen behandling. Det klassiske melet er et resultat av etterkrigs industriell produksjon; Det har en lang holdbarhet, men er dårlig i mange organiske egenskaper som Tipo Uno derimot bevarer: vitaminer, mineraler, aminosyrer og fibre. Tipo Uno har mindre sukker og er lettere å fordøye. Bruk av dette melet betyr ikke bare å gi en høyere ernæringskvalitet til våre kunder, men hjelper oss i å servere den mest autentiske pizzaen – pizza slik den ble gjort tidligere. Dette skjer bare på La Såda. Vi serverer «vanlig» bunn og fullkorn variant.

DEIG MED HEMP

Vår hempdeig gir en mer rustikk smak til våre pizzaer – med en ettersmak som ligner hasselnøtt. Hemp har færre kalorier, færre karbohydrater, mer protein, mer fiber, og mer mineraler enn kornmel. I tillegg til å hjelpe fordøyelsen, inneholder hempdeig kvaliteter som forhindrer kardiovaskulære og kolesterolproblemer. Selv om hemp i seg selv er et glutenfritt produkt, er våre hempdeigspizzier ikke glutenfrie siden vår deig ikke er helt laget av hemp.

NATURDEIG MED GURKEMEIE (TURMERIC)

Dette sier bramat.no om gurkemeie: Gurkemeie har fra gammelt av blitt brukt i både kinesisk og indisk medisin, og er kjent for sine medisinske egenskaper, blant annet ved å virke betennelsesdempende.

En del forskere mener dessuten at hvis vi bruker gurkemeie i vårt daglige kosthold, vil det ikke bare dempe betennelsestilstander i kroppen, men også forebygge kreft og andre kroniske sykdommer.

Forskning har vist at planteoljen vi finner i gurkemeie har en betennelsesdempende effekt. Men enda mer betennelsesdempende er det gule pigmentet vi finner i gurkemeie. Dette pigmentet heter curcumin og er en kraftig antioksidant.

Både fordi antioksidantrik mat kan redusere risikoen for kreft, og fordi mange av de store og kroniske folkesykdommene, inkludert kreft, ser ut til å ha en sammenheng med akutte eller kroniske betennelsestilstander, er det mange som tror at gurkemeie kan redusere risikoen for alle disse sykdommene.


Alle pizzaene på menyen kan lages med alle varianter av deig. La servitøren din vite. Vi prøver å tilby alle variantene hver dag, men av og til går vi tom for en eller flere. Det tar ca. 3 dager for deigen til å utvikles før vi kan lage pizza av den.

  22 46 43 43