Meny – oppdatert 16. mai 2020 

Via innovasjon og respekt for tradisjon bruker vi alternativt mel og levende surdeig som grunnlag for oppskriftene på våre lette og unike artisan-pizzaer.

La Såda
#comeacasatua
Pizza Pasta E Amore

ENTRATA

ASSO DI QUADRI – Oliven eller Mandler eller Chips.  (**) 39,–

ASSO DI CUORI – Brusehetta, brød med tomat og basilikum. (G **) 118,– en person | 188,– to personer

FANTE DI FIORI – Insalata, Bladsalat, avokado, gresskarfrø, rakett, Parma skinke, olivenolje.  158,–

ASSO DI PICCHE – Focaccia og aioli.  (G,E,N *)  38,– en person | 58,– to personer

PIZZA BIANCA

L’IMPERATRICE – Deig med alger, Mozzarella Fior di Latte, blanding av sopp, persille, trøffel olje. (G,M *)  218,–

IL DIAVOLO – Mozzarella Fior di Latte, Ventricina krydret salami, broccoli, tørket tomat, Pecorino ost, persille. (G,M)  218,–

LA TORRE – Deig med gurkemeie og chili, Mozzarella Fior di Latte,Nduja pølse, avokado, løk, sopp, cherry tomater, persille. (G,M)  218,–

LA MORTE – Mozzarella Fior di Latte, Cotto skinke, ‘Nduja pølse, blanding av sopp, persille, trøffelolje. (G,M)  218,–

LA LUNA – Deig med hamp, Mozzarella Fior di Latte, Gorgonzola, Parmesan, Pecorino, honning, valnøtter.  (G,M,N *)  198,–

LA FORZA – Mozzarella Fior di Latte, squash, basilikum pesto, bacon, pecorino, cherry tomater. (G,M,N)  218,–

L’APPESO – Deig med hamp, Mozzarella Fior di Latte, biffkjøtt, sopp, squash, Pecorino ost, pepper, trøffelolje. (G,M,SE228,–

IL GIUDIZIO – Deig med bokhvete, Mozzarella Fior di Latte, løk, banana, pistasjenøtter, basilikum. (G,M,N *198,–

PIZZA ROSSA

IL MATTO – Tomat, Mozzarella Fior di Latte, Cotto skinke, sopp, artisjokker, oliven. (G,M)  208,–

IL MONDO – Tomat, Mozzarella Fior di Latte, squash, ruccola, Panna skinke, Parmesan. (G,M)  218,–

IL CARRO – Deig med bokhvete, tomat, Mozzarella Fior di Latte, krydret ‘Nduja pølse, spinat, løk, Parmesan, valnøtter. (G,M,N)  218,–

LA STELLA – Deig med gurkemeie og chili, La Såda tomatsaus, Mozzarella Fior di Latte, Parmesanost, artisjokker, pinjekjerner, basilikum, honning. (G,M,N *)  205,–

IL SOLE – Deig med alger, tomat, Mozzarella Fior di Latte, artisjokker, aubergine, Pecorino, hvitløk, persille. (G,M *)  188,–

LA PAPESSA – La Såda tomatsaus, spinat, aubergine, løk, squash, oliven, basilikum. (G **)  188,–

MARGHERITA – Tomat, Mozzarella Fior di Latte, basilikum. (G,M *)  168,–

CALZONE AL FORNO – Tomat, Mozzarella Fior di Latte, Cotto skinke. (G,M)  178,–

ALLERGENER

G gluten, S skalldyr, E egg , F fisk , P peanøtter, S soya, M melk, N nøtter (mandel, hassel, val , cashew, pekan, para, pistasje), SE selleri, SEN sennep, SES sesam, SK skjell og bløtdyr, L lupin

(*vegetarisk; **vegansk)

ALLERGENER:

G gluten, S skalldyr, E egg, F fisk, P peanøtter, S soya, M melk, N nøtter (mandel, hassel, val, cashew, pekan, para, pistasje), SE selleri, SEN sennep, SES sesam, SK skjell & bløtdyr, L lupin

LAG PIZZA HJEMME

Kjøp med deig så du kan lage pizza hjemme!

  • 250g deig (G)  50,–
  • 250g spesial deig (G)  60,–

Er du vegetarianer eller veganer?

Da har du kommet til riktig sted – en av kokkene våre er selv veganer. Vi ønsker at alle skal føle seg hjertelig velkommen på La Såda.

DOLCI – DESSERT

TIRAMISU Hjemmelaget italiensk kake med mascarponekrem (GEM)   138,-

GELATO Vanilje, sjokolade, pistasj (M)  98,-

SORBETTO  Sitron, jordbær   98,-

MATTA Kaffe pizutdeig med pistasj iskrem og mandler (GMN)  129,-

AFFOGATO Italiensk iskrem toppet med espresso kaffe og krem (M)   115,-

NATURLIG FERMENTERT DEIG

For å gjøre pizzaene enda mer autentiske og sunne, bruker vi på La Såda en naturlig gjæret deigkultur som ble startet i Davide Contes hjemby Parabita i Sør-Italia for snart to år siden. Ett eple startet hele prosessen – og nå er denne deigen grunnlaget for alle pizzadeigene på La Såda.

TIPO UNO MEL

Melet vi bruker for pizzaene våre heter «Tipo Uno». Dette melet kommer fra samme korn som vanlig mel, men produksjonen følger en annen behandling. Det klassiske melet er et resultat av etterkrigs industriell produksjon; Det har en lang holdbarhet, men er dårlig i mange organiske egenskaper som Tipo Uno derimot bevarer: vitaminer, mineraler, aminosyrer og fibre. Tipo Uno har mindre sukker og er lettere å fordøye. Bruk av dette melet betyr ikke bare å gi en høyere ernæringskvalitet til våre kunder, men hjelper oss i å servere den mest autentiske pizzaen – pizza slik den ble gjort tidligere. Dette skjer bare på La Såda. Vi serverer «vanlig» bunn og fullkorn variant.

DEIG MED HEMP

Vår hempdeig gir en mer rustikk smak til våre pizzaer – med en ettersmak som ligner hasselnøtt. Hemp har færre kalorier, færre karbohydrater, mer protein, mer fiber, og mer mineraler enn kornmel. I tillegg til å hjelpe fordøyelsen, inneholder hempdeig kvaliteter som forhindrer kardiovaskulære og kolesterolproblemer. Selv om hemp i seg selv er et glutenfritt produkt, er våre hempdeigspizzier ikke glutenfrie siden vår deig ikke er helt laget av hemp.

NATURDEIG MED GURKEMEIE (TURMERIC)

Dette sier bramat.no om gurkemeie: Gurkemeie har fra gammelt av blitt brukt i både kinesisk og indisk medisin, og er kjent for sine medisinske egenskaper, blant annet ved å virke betennelsesdempende.

En del forskere mener dessuten at hvis vi bruker gurkemeie i vårt daglige kosthold, vil det ikke bare dempe betennelsestilstander i kroppen, men også forebygge kreft og andre kroniske sykdommer.

Forskning har vist at planteoljen vi finner i gurkemeie har en betennelsesdempende effekt. Men enda mer betennelsesdempende er det gule pigmentet vi finner i gurkemeie. Dette pigmentet heter curcumin og er en kraftig antioksidant.

Både fordi antioksidantrik mat kan redusere risikoen for kreft, og fordi mange av de store og kroniske folkesykdommene, inkludert kreft, ser ut til å ha en sammenheng med akutte eller kroniske betennelsestilstander, er det mange som tror at gurkemeie kan redusere risikoen for alle disse sykdommene.


Alle pizzaene på menyen kan lages med alle varianter av deig. La servitøren din vite. Vi prøver å tilby alle variantene hver dag, men av og til går vi tom for en eller flere. Det tar ca. 3 dager for deigen til å utvikles før vi kan lage pizza av den.

  22 46 43 43