Det er noe veldig spesielt med pizzadeigene på La Såda

Det er noe veldig spesielt med pizzadeigene på La Såda

Naturlig fermentert deig

For å gjøre pizzaene enda mer autentiske og sunne, bruker vi på La Såda en naturlig gjæret deigkultur som ble startet i Davide Contes hjemby Parabita i Sør-Italia for over ett år siden. Ett eple startet hele prosessen – og nå er denne deigen grunnlaget for alle pizzadeigene på La Såda.

Tipo Uno mel

I det siste har vi prøvd å bruke et annet mel som heter «Tipo Uno» for pizzaene våre. Dette melet kommer fra samme korn men produksjonen følger en annen behandling. Det klassiske melet er et resultat av etterkrigs industriell produksjon; Det har en lang holdbarhet, men dårlig i mange organiske egenskaper som Tipo Uno derimot bevarer: vitaminer, mineraler, aminosyrer og fibre. Tipo Uno har mindre sukker og hjelper fordøyelsen. Bruk av dette melet betyr ikke bare å gi en høyere ernæringskvalitet til våre kunder, men hjelper oss i å servere den mest autentiske pizzaen – pizza slik den ble gjort tidligere. Dette skjer bare på La Såda. Vi serverer «vanlig» bunn og fullkorn variant.

Deig med hamp

Vår hampdeig gir en mer rustikk smak til våre pizzaer – med en ettersmak som ligner hasselnøtt. Hamp har færre kalorier, færre karbohydrater, mer protein, mer fiber, og mer mineraler enn kornmel. I tillegg til å hjelpe fordøyelsen, inneholder hampdeig kvaliteter som forhindrer kardiovaskulære og kolesterolproblemer. Selv om hamp i seg selv er et glutenfritt produkt, er våre hempdeigspizzier ikke glutenfrie siden vår deig ikke er helt laget av hamp.

Deig med (Chlorella) alge

På La Såda lager Dàvide også pizzadeig med Chlorella, som er omtrent 45% protein, 20% fett, 20% karbohydrat, 5% fiber og 10% mineraler og vitaminer. Når først lansert ble Chlorella foreslått som et proteintilskudd. Noen viser til andre helsemessige fordeler av alger, som vektkontroll, forebygging av kreft og immunforsvar. Under visse vekstforhold gir Chlorella oljer som er høy i flerumettede fett-Chlorella minutissima har gitt EPA (Eicosapentaensyre) til 40% av totale lipider.

Naturdeig med rødbeter

Rødbeter er rike på både jern og folsyre, i tillegg inneholder rødbeter mye antioksidanter. Forskning indikerer også at det kan forebygge flere former for kreft. KK.no skriver også at det er noe av det sunneste man kan spise.

Naturdeig med gurkemeie (turmeric)

Dette sier bramat.no om gurkemeie: Gurkemeie har fra gammelt av blitt brukt i både kinesisk og indisk medisin, og er kjent for sine medisinske egenskaper, blant annet ved å virke betennelsesdempende.

En del forskere mener dessuten at hvis vi bruker gurkemeie i vårt daglige kosthold, vil det ikke bare dempe betennelsestilstander i kroppen, men også forebygge kreft og andre kroniske sykdommer.

Forskning har vist at planteoljen vi finner i gurkemeie har en betennelsesdempende effekt. Men enda mer betennelsesdempende er det gule pigmentet vi finner i gurkemeie. Dette pigmentet heter curcumin og er en kraftig antioksidant.

Både fordi antioksidantrik mat kan redusere risikoen for kreft, og fordi mange av de store og kroniske folkesykdommene, inkludert kreft, ser ut til å ha en sammenheng med akutte eller kroniske betennelsestilstander, er det mange som tror at gurkemeie kan redusere risikoen for alle disse sykdommene.


Alle pizzaene på menyen kan lages med alle varianter av deig. La servitøren din vite. Vi prøver å tilby alle variantene hver dag, men av og til går vi tom for en eller flere. Det tar ca. 3 dager for deigen til å utvikles før vi kan lage pizza av den.

la-sada-algae-pizza-dough-square
Deig med alge